Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як оформити ДТП без поліції

July 11, 2016

У п. 22.1 ст. 22 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» зазначено: «При настанні страхового випадку страховик відповідно до лімітів відповідальності страховика відшкодовує у встановленому цим законом порядку оцінену шкоду, яка була заподіяна у результаті ДТП життю, здоров'ю, майну третьої особи».
Таким чином, якщо не ви винуватець ДТП, а у винуватця оформлена страховка загальної цивільної відповідальності перед третіми особами, яка за законом повинна бути оформлена у всіх, і всі живі-здорові, то, здавалося б, нічого хвилюватися.
Але не тут-то було! В українських реаліях отримання грошей від страхової компанії найчастіше вимагає юридичного майстерності.
У разі настання ДТП за участю виключно застрахованих транспортних засобів за умови відсутності травмованих (загиблих) людей за згодою водіїв щодо обставин скоєння ДТП і при відсутності у них ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, ці водії мають право спільно скласти повідомлення про ДТП. Після складання такого повідомлення водії мають право залишити місце ДТП та звільняються від обов'язку інформувати про нього відповідні підрозділи Національної поліції.
При оформленні документів про ДТП без участі уповноважених на те працівників підрозділів Національної поліції розмір страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, не може перевищувати максимальних розмірів, затверджених уповноваженим органом за поданням МТСБУ, що діяли на день настання страхового випадку.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://sud.ua/news/2016/07/10/92768-kak-oformit-dtp-bez-politsii.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-oformit-DTP-bez-policii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!