Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як Держпраці буде штрафувати за порушення в оплаті праці

January 27, 2017

Держпраці у листі від 04.01.17 р. № 54/4.1/4.1-ДП-17 зазначила, що за порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, незалежно від кількості працівників, яких стосується порушення, тривалості порушення та кількості випадків порушень застосовується штраф у розмірі 3-х мінімальних заробітних плат.
У разі виявлення порушень мінімальних державних гарантій в оплаті праці розмір штрафу залежить від кількості працівників, щодо яких допущено порушення. Якщо порушення стосувалося двох працівників, то розмір штрафу складатиме 20 мінзарплат (2 х 10).
Якщо працівник відмовляється отримувати зарплату (не з'являється за її одержанням за умови, що виплата здійснювалася весь час роботи готівкою, працівник про це повідомлений у встановленому порядку та не звертався з заявою про виплату зарплати через установу банку або поштовим переказом) за місцем роботи, роботодавець повинен її депонувати в установленому законодавством порядку. В такому випадку роботодавець виконає свій обов'язок щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати.
Фахівці відомства нагадали, що нові розміри штрафів за порушення трудового законодавства у відповідності зі ст. 265 КЗпП діють з 01.01.2017 р.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-Gostruda-budet-shtrafovat-za-narusheniya-v-oplate-truda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!