Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як будуть надавати статус учасника бойових дій працівникам МВС

September 30, 2016

МВС прийняло наказ від 26.08.16 р. № 868 "Про затвердження Положення про комісію Міністерства внутрішніх справ України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, учасниками війни".
Комісія утворюється в апараті МВС наказом МВС з метою реалізації заходів, пов'язаних з наданням статусу учасника бойових дій, учасники війни працівникам МВС.
Комісія вивчає документи і приймає рішення про надання працівникам МВС статусу учасника бойових дій, розглядає питання, пов'язані із встановленням статусу учасника війни відповідно до пунктів 6 та 13 статті 9 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається на підставі документів про:
1) безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;
2) напрямком (прибуття) у відрядження в райони проведення АТО;
3) перебування в районах проведення АТО з метою виконання завдань щодо захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України шляхом безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення.
Підтверджуючими документами для прийняття рішення про надання статусу учасника бойових дій є витяги з наказів керівника Антитерористичного центру при СБУ про притягнення до проведення АТО, директив, розпоряджень, посвідчень про відрядження, оперативних завдань, журналів бойових дій, бойових донесень, дислокацій, книг нарядів, графіків несення служби, звітів, відомостей, донесень, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, а також інші офіційні документи, видані державними органами, що містять достатні докази про безпосередню участь особи у виконанні завдань АТО.
Комісія приймає рішення про надання статусу учасника війни на підставі документів про безпосереднє залучення до виконання завдань АТО в районах її проведення (виписки з наказів керівника Антитерористичного центру при СБУ), а також документів про направлення (прибуття) у відрядження для безпосередньої участі в АТО в районах її проведення (виписки з наказів, розпоряджень, посвідчень про відрядження, книг нарядів, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-budut-predostavlyat-status-uchastnika-boevyx-dejstvij-rabotnikam-MVD

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!