Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як скасовуватимуться санкції, нараховані згідно з повідомленням-рішенням

January 26, 2016

Оприлюднено для обговорення до 13 лютого проект наказу Мінфіну про затвердження Порядку скасування штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов’язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення.

Проект наказу розроблено на виконання п. 35 підрозд. 10 розд. ХХ ПК. Згідно із цим пунктом тимчасово, по 31 грудня 2016 року включно, для платників податків, обсяг доходів та/або операцій яких за попередній (звітний) рік становив менше 20 млн грн., діє таке правило. Скасовуються штрафи, нараховані на суму податкового зобов’язання, яку такий платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення в терміни, визначені ПК. Штрафи скасовуються протягом 10 днів з дня сплати такого податкового зобов’язання.

Зокрема, передбачається, що платник податків:

·          під час заповнення платіжних документів на сплату суми, визначеної у податковому повідомленні-рішенні, має вказати призначення платежу та дату й номер відповідного акта перевірки та податкового повідомлення-рішення;

·          може письмово повідомити контролюючий орган, який склав відповідне податкове повідомлення-рішення, про свій намір скористатися правом, наданим йому п. 35 підрозд. 10 розд. ХХ ПК, додавши до повідомлення копії платіжних документів про сплату податкового зобов’язання.

Контролюючий орган протягом 10 календарних днів із дня сплати такого податкового зобов’язання приймає рішення про скасування санкцій і повідомляє про це платника податків у строк не пізніше 5 робочих днів.

У разі скасування санкцій сплачене податкове зобов’язання не підлягає подальшому оскарженню.

Скасування санкцій не вважається підставою для відкликання/скасування податкового повідомлення-рішення.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!