Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як експлуатувати колісні ТЗ?

September 23, 2013

Затверджені Правила експлуатації колісних транспортних засобів (далі – КТЗ).
Ці правила визначають механізм організації безпечного утримання КТЗ категорій M, N, O впродовж експлуатаційного життєвого циклу автомобільним перевізником (їх власником, орендарем), автомобільним самозайнятим перевізником, а також підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності.
Правила поширюються на суб`єктів господарювання, які організовують або здійснюють роботи у сфері технічної експлуатації КТЗ (придбання-продаж, утримання, передання на утилізацію КТЗ або їх частин), а також можуть використовуватися підприємствами автомобільного сервісу. Крім того, норми даних правил не стосуються:
- питань охорони праці, пожежної безпеки, організації і забезпечення використання КТЗ з метою надання транспортних послуг, а також питань дотримання правил дорожнього руху;
- питань технічної експлуатації: тролейбусів; КТЗ, які експлуатують за прямим призначенням як спеціально спроектовані для підрозділів МВС, Міноборони, СБУ тощо; перегонових, спортивних КТЗ, а також тих, що виготовлені понад 30 років тому і мають колекційну цінність.
Втратили чинність «Правила технической эксплуатации подвижного состава автомобильного транспорта», затверджені заступником Міністра автомобільного транспорту Української РСР 24.02.72 р.

Наказ Мінінфраструктури від 26.07.13 р. № 550 набуде чинності через 10 днів з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 27.09.13 р. № 72).


Новини за темою:

Як повинні виглядати нові міжнародні водійські права?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!