Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін дозволив розкриття особистих даних громадян органами соцвиплати за запитом Мінфіну

March 3, 2016

Мінфін може рекомендувати органам припиняти соцвиплати
Кабінет міністрів України дозволив розкриття органами соцвиплати особистих даних громадян, які отримують соціальні виплати, за запитом Міністерства фінансів. Про це свідчить постанова №136 від 18 лютого 2016 року, опубліковане на сайт уряду.

Так, згідно з документом, встановлюється, що верифікація - це комплекс заходів зі збору та порівняно інформації, що надходить від міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Національного банку, Пенсійного фонду, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, підприємств, установ і організацій, банків та інших фінансових установ незалежно від форми власності, інформації, отриманої від фізичних осіб при призначенні всіх видів соціальної допомоги, пільг, субсидій, пенсій, заробітної плати, інших виплат.

Так, зазначена інформація подається зазначеними організаціями за письмовим запитом Мінфіну. З метою здійснення верифікації та моніторингу на запит Мінфіну розпорядники бюджетних коштів, НБУ, ПФ, фондів соцстрахування, підприємства, установи та організації, банки та інші фінансові установи незалежно від форми власності подають інформацію, в тому числі персональні дані, про відкриті рахунки (поточні, кредитні, депозитні тощо), операціях, залишок коштів на рахунках.
Відзначається, що в разі нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, призначених на сім'ю або домогосподарство, інформація подається щодо кожного члена сім'ї або домогосподарства.

Підкреслюється, що в разі виявлення під час здійснення верифікації невідповідності інформації, на підставі якої призначено соцвиплат, Мінфін щомісяця до 10 числа надсилає органові, який здійснює соцвиплати, рекомендації про призупинення або припинення таких виплат відповідним одержувачам. Про рекомендації щодо призупинення або припинення соцвиплат Мінфін інформує щомісяця уряд.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Kabmin-razreshil-raskrytie-lichnyx-dannyx-grazhdan-organami-socvyplaty-po-zaprosu-Minfina.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!