Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін дозволив об`єднаним громадам отримувати субвенції та дотації прямо з держбюджету

January 15, 2016

Кабінет міністрів України вчора, 13 січня 2016 року, дозволив об'єднаним громадам отримувати медичну та освітню субвенції, а також дотації прямо з державного бюджету. Відповідний проект постанови було схвалено на засіданні уряду.

Про це в ході наради "Основні напрямки децентралізації влади в Україні в 2016 році" повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проведена не тільки бюджетна децентралізація, а й створені територіальні громади, які з 1 січня 2015 відкрили міжбюджетні розрахунки, і вчора ми прийняли постанову в Кабінеті міністрів для того, щоб розширити порядок, і вже 159 громад практично можуть отримувати без регіону, без області пряму медичну та освітню субвенцію, а також базову дотацію, яка йде на пряму ", - розповів Зубко.

Крім того, спікер парламенту Володимир Гройсман нагадав, що в результаті децентралізації на місця надійде додаткових 6 млрд гривень.

"Ми наповнили з вами фонду державного регіонального розвитку на 3000000000 гривень, крім тих коштів, які автоматично передані на місцеві бюджети, 1000000000 гривень - це окрема державна підтримка нових об'єднаних територіальних громад ... 1900000000 - це соціально-економічний розвиток ", - сказав спікер і зазначив, що в результаті децентралізації на місцевий рівень в держбюджеті передбачена передача близько 6 млрд гривень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що в 2016 році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 млрд гривень.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Kabmin-dozvoliv-ob'yednanim-gromadam-otrimuvati-subvencii-ta-dotacii-pryamo-z-derzhbyudzhetu-12702

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!