Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін пропонує Верховній Раді знизити мінімальний поріг бюджетних витрат на освіту

November 20, 2015

19 листопада уряд зареєстрував у парламенті законопроект №3491 «Про освіту».

Документ передбачає, що держава забезпечує бюджетні асигнування на освіту в розмірі не меншому 7% ВВП. Чинний закону «Про освіту» встановлює норму асигнувань в межах 10% національного доходу. «Відповідне зменшення асигнувань обумовлене врахуванням реальної економічної ситуації в Україні, потенційним зменшення фіскального простору, а також відповідає реальним обсягам фінансування освіти протягом останніх десяти років», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

За розрахунками Міносвіти і науки, реалізація проекту закону потребуватиме додаткового бюджетного фінансування у розмірі 300 млн. грн.

У пояснювальній записці констатується, що запровадження 12-річної програми для здобуття повної загальної середньої освіти збільшить реальні витрати в частині здобуття середньої освіти лише у 2018 році.

Також вказується на те, що узв’язку із запланованою оптимізацією шкільної мережі та з метою забезпечення доступності освіти, гарантованої статтею 53 Конституції України, «забезпечення підвезення до місця навчання є критично важливим». «Потреба у підвезенні дітей до місця навчання має потенціал до зростання в контексті оптимізації шкільної мережі, однак фінансові ресурси, які будуть вивільнені після оптимізації, дозволять забезпечити підвезення учнів до місця навчання без залучення додаткових коштів», - зазначають в уряді.

Нагадаємо, в середу прем`єр Арсеній Яценюк повідомив, що уряд проводить перевірку, чи за призначенням використовуються бюджетні кошти, виділені на наукові дослідження.

Сфера освіти - одна з тих, бюджетні видатки на яку в 2016 році можуть бути скорочені, з огляду в т.ч. на очікуване скорочення доходів держказни (особливо в разі проведення податкової реформи).

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/KABMIN-PROPONUYE-VERXOVNIJ-RADI-ZNIZITI-MINIMALNIJ-PORIG-BYUDZHETNIX-VITRAT-NA-OSVITU-11462

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!