Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін пропонує бізнесу визначити пріоритетні дані для відкриття

August 28, 2015

26 серпня відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з відкритих даних. На засіданні були присутні понад 30 представників центральних органів виконавчої влади, громадськості та міжнародних організацій.

У рамках засідання радник Прем’єр-міністра України Денис Гурський презентував револьверний механізм Національного порталу відкритих даних data.gov.ua

Відтепер кожен громадянин може запропонувати регулярне відкриття тих, чи інших наборів державних даних на Порталі.

Такі пропозиції будуть розглядатися щомісячно на кожному засіданні робочої групи та додаватися до тексту Постанови Кабінету Міністрів, що регулює перелік даних обов’язкових до оприлюднення у відкритій формі.

Оскільки публікація відкритих даних потребує часових та, можливо, інших ресурсів – від користувачів сервісу вимагається аргументація, чому саме такі дані мають бути регулярно оприлюднені.

Протягом серпня та в рамках виконання Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних” всі центральні органи виконавчої влади внесли пропозиції щодо наборів даних та реєстрів, які будуть відкриті в першу чергу.

Відсьогодні громадськість отримала можливість прямо впливати на процес відкриття інформації.

Запропонувати набір даних можна за посиланням: data.gov.ua/suggest

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Kabmin-proponuye-biznesu-viznachiti-prioritetni-dani-dlya-vidkrittya-9054

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!