Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін схвалив стратегію реформування системи публічних закупівель

February 25, 2016

Також Кабмін схвалив всеосяжну стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів

Кабінет міністрів України схвалив всеосяжну стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і стратегію реформування системи публічних закупівель, передає прес-служба Кабміну.
"Уряд схвалив два документа, внесення яких на розгляд органів асоціації передбачено Угодою про асоціацію, - Всеосяжну стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і Стратегію реформування системи публічних закупівель", - сказано в повідомленні.
Відзначається, що всеосяжну стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів розроблений за підтримки експертів проекту ЄС "Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні".
Метою стратегії є визначення графіка систематичного правового наближення законодавства України у сфері санітарних та фітосанітарних заходів до законодавства ЄС.
Підкреслюється, що не пізніше ніж протягом трьох місяців після набрання чинності Угоди (тимчасового застосування розділу IV Угоди) Україна повинна надати стратегію на розгляд двосторонніх органів.
Крім того, стратегію реформування системи публічних закупівель ("дорожня карта") та план заходів щодо реалізації цієї Стратегії розроблено за підтримки проекту ЄС "Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС".
Зокрема, вона передбачає:
• поетапний перехід до єдиної системи електронних закупівель;
• гармонізацію з 5 директивами Європейського Союзу;
• реорганізацію регуляторної та наглядової інститутів у сфері державних закупівель;
• професіоналізацію системи державних закупівель шляхом заміни тендерних комітетів на посадових осіб-фахівців у сфері державних закупівель;
• приєднання до угоди про державні закупівлі у рамках СОТ.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Kabmin-odobril-strategiyu-reformirovaniya-sistemy-publichnyx-zakupok.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!