Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміниться Порядок обліку платників ЄСВ

October 3, 2014

Розміщено для обговорення до 29 жовтня проект наказу Мінфіну про затвердження Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників. Проектом наказу передбачається, що ДФС у тримісячний термін із дня набуття чинності наказу проведе інвентаризацію реєстру страхувальників і за її результатами забезпечить однозначну ідентифікацію та єдиний облік страхувальників або виключить осіб, які втратили статус страхувальників чи не ідентифіковані.

Проектом Порядку визначено, зокрема:

- процедуру взяття на облік/зняття з обліку осіб, на яких поширюється дія Закону від 15.05.03 р. № 755-IV (далі – Закон № 755) – шляхом обробки відомостей із реєстраційної картки, та осіб, на яких не поширюється дія Закону № 755, – шляхом отримання відповідної заяви;

- процедуру надання до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців інформації про взяття на облік/зняття з обліку страхувальників, а також процедуру надання даних про взяття на облік платників ЄСВ до ПФУ та ФСС;

- форми документів, які подаються та отримуються від органу ДФС юридичними та фізичними особами для взяття на облік/зняття з обліку (10 додатків, два з них – нові: форма довідки про стан розрахунків за платежами до фіскального органу, ПФУ та ФСС (№ 9-ЄСВ) та форма повідомлення про зняття з обліку платника єдиного внеску (№ 10-ЄСВ)).

- дані про взяття на облік платників ЄСВ із зазначенням класу професійного ризику виробництва оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС.

Новини за темою:

Змінено Порядок нарахування та сплати ЄСВ

Нове у компенсації ЄСВ за працевлаштування безробітних на нові робочі місця

Яка сума переплати ЄСВ зазначається страхувальником в графі 4 при заповненні довідки-розрахунку?

Змінили місцезнаходження - куди подавати звіт з ЄСВ?

Як у звіті з ЄСВ відобразити інформацію про створення робочого місця, якщо працівника прийнято на це місце пізніше?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!