Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінився порядок проведення держреєстрації юросіб та фізосіб - підприємців

February 18, 2014

Внесені зміни до Положення про здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.
Зокрема, передбачено, що державний нагляд за дотриманням державними реєстраторами законодавства у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців здійснюється Укрдержреєстром шляхом проведення перевірок, у тому числі:
- перевірок розгляду документів, що надійшли до державних реєстраторів, щодо проведення державної реєстрації юридичних осіб, розмір статутного (складеного) капіталу яких або їх засновників (учасників) становить понад 10 млн. грн., крім дій, що проводяться у випадках, встановлених ч. 11 - 14 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", на наявність підстав для залишення документів без розгляду та відмови у проведенні державної реєстрації юридичних осіб;
- перевірок розгляду судових рішень, якими визнано неправомірним/незаконним вчинення державним реєстратором дій, та судових рішень про визнання повністю або частково недійсними рішень загальних зборів засновників (учасників) юридичної особи, що набрали законної сили, на предмет змін у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців шляхом внесення відповідних записів.
Державний нагляд за дотриманням державними реєстраторами законодавства у сфері державної реєстрації шляхом проведення перевірок здійснюється також реєстраційними службами головних управлінь юстиції Мін`юсту в АРК та областях.

Наказ Мін’юсту від 12.02.14 р. № 326/5 набув чинності з 18.02.14 р. („Офіційний вісник України” від 18.02.14 р № 13).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!