Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінилась адреса місця торгівлі- перереєструйте РРО

March 30, 2016

ДФС в листі від 21.03.16 р. № 6117/6 / 99-99-22-07-03-15 розглянула питання щодо адреси господарського об'єкта, що друкується в розрахунковому документі РРО.
Касовий чек повинен містити такі обов'язкові реквізити:

  • найменування підрозділу;
  • адреса господарьскої одиниці

Тому, в розрахунковому документі повинна друкуватися інформація про адресу господарського об'єкта, зазначену у документі на право власності. Якщо в розрахунковому документі зазначено адресу господарського об'єкта, який не збігається з адресою, зазначеною в документі на право власності - це порушення вимог п. 1 ст. 17 Закону про РРО.
Якщо органами виконавчої влади або місцевого самоврядування прийнято рішення про перейменування вулиці або інших топонімів (географічних назв), в результаті чого змінюється адреса господиниці, власник відповідного приміщення повинен привести свої установчі документи, документи на господарську одиницю і інші документи у відповідність до Закону. Після внесення змін до документа на право власності або інший документ, що дає право на розміщення господарської одиниці, повинна бути проведена перереєстрація РРО.
Крім того, в ст. 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. №481/95-BP зазначено, що в додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем суб'єктом господарювання вказується адреса місця торгівлі і вказуються перелік ЕККА і інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери КОРО, що знаходяться в місці торгівлі. Таким чином, інформація, відображена в ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, в тому числі про адресу господарського об'єкта, повинна збігатися з даними про адресу господарського об'єкта, який друкується в розрахунковому документі зареєстрованого на цю адресу РРО.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Esli-izmenili-adres-xozobekta-na-cheke-RRO.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!