Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни в порядку електронного адміністрування ПДВ для підприємств, що надають компослуги

December 23, 2016

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.11.2016 № 788 «Про внесення змін до пункту 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість» врегульовано питання щодо врахування у системі електронного адміністрування ПДВ сум податку, на які підприємства, що надають комунальні послуги, зменшили заборгованість з податку, у рамках проведення розрахунків з погашення за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення тощо, що постачалися населенню.
Зокрема, інформація про проведення таких розрахунків з податку подається Державною казначейською службою України (далі - Казначейство) до Державної фіскальної служби (далі - ДФС) у розрізі платників податку не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дати проведення таких розрахунків.
На підставі отриманої від Казначейства інформації ДФС зменшує суми залишку узгоджених податкових зобов’язань з податку платника, не сплачених до бюджету, cтрок сплати яких настав, що виникли на підставі податкових декларацій з        податку (поданих контролюючому органу починаючи з податкової звітності за липень 2015 р. — для платників податку, що застосовують місячний звітний період, за III квартал 2015 р. — для платників податку, що застосовують квартальний звітний період), які обліковуються в ДФС.
ДФС не пізніше ніж через 10 робочих днів з дати отримання такої інформації від Казначейства збільшує суму поповнення електронного рахунка платника податку на суму зменшення зазначеного залишку, формує та надсилає Казначейству коригуючі реєстри на суму наявного залишку узгоджених податкових зобов’язань, не сплачених до бюджету, строк сплати яких настав, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі. При цьому зазначені коригуючі реєстри формуються в межах суми такого збільшення у міру виникнення зазначеного залишку в розрізі окремих документів, за якими обліковується такий залишок.
У день отримання коригуючих реєстрів Казначейство на підставі таких реєстрів зменшує суму наявного залишку узгоджених податкових зобов’язань, не сплачених до бюджету, строк сплати яких настав, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, про що повідомляє ДФС.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Izmeneniya-v-poryadke-elektronnogo-administrirovaniya-NDS-dlya-predpriyatij-predostavlyayushhix-komuslugi

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!