Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено інструкцію про ведення касових операцій банками

March 29, 2013

З метою вдосконалення організації касової роботи банками Нацбанк затвердив зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженої постановою НБУ від 01.06.11 р. № 174. 
Зокрема, передбачено, що банк (філія, відділення) зобов`язаний за зверненням клієнта врегулювати відповідно до законодавства України спірні питання, які виникають та/або пов`язані з касовими операціями, у тому числі здійсненими через платіжні пристрої. 
Крім цього, визначено, що готівка та інші цінності, що передаються відокремленому підрозділу банку в разі перетворення філії на відділення чи зміни підпорядкованості (у тому числі в разі переведення на єдиний баланс) такого відокремленого підрозділу, можуть не переміщуватися до інших підрозділів банку чи до інших банків за умови подання банком до територіального управління за місцезнаходженням відокремленого підрозділу повідомлення щодо здійснення самої операції, дати та її суми, а також письмового підтвердження забезпечення банком умов схоронності готівкових коштів та інших цінностей під час проведення зазначених змін.

Постанова НБУ від 18.02.13 р. № 45 набула чинності з 29.03.13 р. («Офіційний вісник України» від 29.03.13 р. № 22), за винятком окремих положень, які набирають чинності з 01.01.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!