Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено порядок ведення держреєстру фінустанов

January 22, 2016

Відтепер професійні учасники фондового ринку будуть автоматично, без надання будь-яких документів та заяв, включатись до державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів після видачі відповідної ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку або включення до реєстру ІСІ.

 

Таке положення містить рішення НКЦПФР від 03.12.2015 №2030 "Про затвердження Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів", яке набрало чинності 15.01.2016.

Рішенням передбачено скасування попередньої редакції «Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів», затвердженого 14.07.2004 за №296, та всіх документів, які видавалися професійним учасникам фондового ринку з метою підтвердження статусу фінансової установи відповідно до цього рішення - Свідоцтва про включення до реєстру та Витягу з реєстру.

Нова редакція Порядку прийнята з метою дерегуляції та  автоматизації процесів регулювання на фондовому ринку та концептуально змінює алгоритм ведення реєстру фінансових установ, зменшує кількість адміністративних послуг і встановлює нову процедуру формування реєстру.

Зокрема, джерелом ведення реєстру стане ліцензований реєстр професійних учасників фондового ринку та Єдиний державний реєстр інститутів спільного інвестування (ІСІ). Включення, виключення та внесення змін до Реєстру буде автоматично корелюватися з відповідними змінами, внесеними до ліцензійного реєстру та реєстру ІСІ.

У разі необхідності отримання інформації щодо знаходження юридичної особи у Реєстрі, відповідна інформація буде надаватись на письмовий запит юридичної, фізичної особи або органу державної влади у зв’язку зі здійсненнями ними повноважень, визначеними законодавством.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zmineno-poryadok-vedennya-derzhreyestru-finustanov-12932

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!