Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено порядок призначення та виплати соціальної допомоги

August 27, 2015

Кабінет Міністрів своєю постановою вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, якими привів його у відповідність до норм Закону України «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (щодо соціального захисту дітей). Проект акта на засіданні Уряду представив Міністр соціальної політики ПавлоРозенко.

Як роз’яснили у Мінсоцполітики, досі чинним Порядком визначалося здійснення доплат на дітей від 3 до 13 років у розмірі 250 гривень та на дітей від 13 до 18 років у розмірі 500 гривень. Відповідна норма у 2015 році була передбачена у державному бюджеті на поточний рік.

Водночас Закон України «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (щодо соціального захисту дітей), прийнятий 2 березня 2015 року Верховною Радою, дозволив з 1 квітня 2015 року здійснювати доплату на дітей віком від народження до 3 років, які виховуються в малозабезпечених сім’ях, в розмірі 250 гривень - з метою забезпечення мінімальних гарантій під час перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Отже, згідно з рішенням Уряду віднині в Порядку встановлено норму щодо здійснення доплати на дітей, які виховуються в малозабезпечених сім`ях, від народження до 13 років в розмірі 250 гривень та на дітей від 13 до 18 років – 500 гривень.

Водночас із Порядку виключено умову, за якої допомога малозабезпеченим сім’ям досі не призначалася, зокрема у випадку, якщо у власності чи володінні малозабезпеченої сім’ї є земельна ділянка площею понад 0,6 га.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zmineno-poryadok-priznachennya-ta-viplati-socialnoi-dopomogi-8996

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!