Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Джерела формування доходів бюджетів сіл і селищ пропонують розширити

January 22, 2016

ареєстровано проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення (№3754).

Необхідність цього законопроекту обумовлена як «поспішністю прийняття змін до Бюджетного кодексу України, так і відсутністю апробації норм і широкого обговорення його положень з представниками громад.

Законопроектом пропонується запровадження розподілу податку на доходи фізичних осіб, що передбачатиме зарахування 25% вказаного податку до сільських і селищних бюджетів.

За чинного розподілу ПДФО бюджети місцевого самоврядування рівня села і селища залишаються майже повністю позбавленими фінансового ресурсу, навіть на забезпечення утримання апаратів сільських і селищних рад.

Також відповідним документом запропоновано до об’єднання міст районного значення в територіальні громади, тимчасово привести доходи та видатки міст районного значення до доходів і видатків міст обласного значення із обмеженнями щодо видаткових повноважень, а саме – не передавати на фінансове забезпечення з міст районного значення ПТУ і технікуми, соціальний захист, медико-санітарну освіту.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Dzherela-formuvannya-doxodiv-byudzhetiv-sil-i-selishh-proponuyut-rozshiriti-12930

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!