Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виправлення помилок у додатку 7 до декларації з ПДВ

September 20, 2016

Яким чином виправити помилку у додатку 7 «Розрахунок (перерахунок) частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами/послугами, необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями (Д7)» до податкової декларації з ПДВ, яка вплинула або не вплинула на вартісні показники податкової декларації з ПДВ?

Виправлення помилок, що виникли під час заповнення додатка 7 «Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7)» (далі – додаток 7) до податкової декларації з ПДВ (далі – декларація), здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого додається додаток 7 з відміткою «уточнюючий», що містить вірні уточнені показники незалежно від того, вплинула чи ні така помилка на вартісні показники декларації.
При цьому, у разі зміни в додатку 7 частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами/послугами, необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями, яка була визначена за результатами попереднього року та використовувалась до 01.07.2015, мають бути перераховані показники рядка 15 декларацій за звітні періоди з початку 2015 року та попередніх років (за потреби) шляхом подання уточнюючих розрахунків за відповідні звітні періоди.
При виявлення помилки у звітних (податкових) періодах після 01.07.2015 виправлення здійснюються шляхом подання уточнюючого розрахунку, яким виправляються суми умовно донарахованих податкових зобов’язань, що були здійснені відповідно до п. 199.1 ПКУ.
Таку відповідь розмістили податківці у ЗІР, категорія 101.23.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ispravlenie-oshibok-v-prilozhenii-7-k-deklaracii-po-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!