Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Інструкція з безпеки праці за комп`ютером

September 19, 2013

Затверджено Примірну інструкцію з охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин. Документ розроблено відповідно до вимог Правил охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин, затверджених наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 26.03.10 р. № 65.
Примірна інструкція встановлює вимоги безпеки до обладнання робочих місць операторів ЕОМ та до робіт із застосуванням  ЕОМ з ВДТ і ПП, а також призначена для запобігання несприятливої дії на операторів ЕОМ шкідливих факторів, які супроводжують роботу з ВДТ, пов’язаною із зоровим і нервово-емоційним напруженням, що виконується у вимушеній робочій позі при локальному напруженні верхніх кінцівок на фоні обмеженої загальної м’язової активності (гіподинамії) під впливом комплексу фізичних факторів шуму, електростатичного поля, неіонізуючих та іонізуючих електромагнітних випромінювань.
Зокрема, зазначено, у ході виконання робіт оператор ЕОМ повинен:

  • витримувати відстань від очей до екрану ВДТ в межах (60 – 70) см;
  • дотримуватися внутрішньозмінного режиму праці та відпочинку, регламентованих перерв у роботі відповідно до вимог ДСанПіН 3.3.2.007-98, а саме (при 8-годинній денній робочій зміні):

– для розробників програм – тривалістю 15 хвилин через кожну годину роботи з ВДТ;
– для операторів ЕОМ з ВДТ і ПП – тривалістю 15 хвилин через кожні дві години роботи з ВДТ;
– для операторів комп’ютерного набору - тривалістю 10 хвилин, після кожної години роботи за ВДТ.
За потреби особливої концентрації уваги під час виконання робіт суміжні робочі місця операторів необхідно відділяти одне від одного перегородками висотою 1,5 - 2 м.

Наказ Міндоходів від 05.09.13 р. № 443 набув чинності з 05.09.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!