Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Інформацію про оперативний стан міжбанківського валютного ринку можна дізнатися на сайті НБУ

August 18, 2014

З 15.08.14 р. Нацбанк щоденно на сторінках Офіційного інтернет-представництва буде інформувати про поточні котирування та обсяги операцій міжбанківського ринку. Регулятор вдався до цього кроку з метою забезпечення прозорості та зрозумілості процесів міжбанківського валютного ринку.
Інформація про оперативний стан міжбанківського валютного ринку публікується після оприлюднення офіційного курсу НБУ до 14:00 та оновлюється з 14:30 до 17:00 у режимі реального часу.
Публікація поточних котирувань та обсягів проведених угод на міжбанківському ринку сприятиме зменшенню маніпулювання інформацією щодо поточних курсових коливань протягом робочого дня. Також це дозволить моніторити реальну ситуацію та тенденції на валютному ринку, що зрештою формують середньозважений валютний курс продавців і покупців.
Так, наприклад, 13 серпня деякі засоби масової інформації суперечливо трактували інформацію щодо курсу, за яким закрився міжбанківський валютний ринок. Зокрема те, що він закрився на рівні 13,50 грн. за дол. США, що не відображало реальної ситуації на ринку в цілому, а ґрунтувалося на одиничній угоді в той час, коли реальний курс за підсумками дня був близький до 13,10.
Нагадаємо, що згідно з програмою МВФ “Cтенд-бай” у квітні цього року НБУ було змінено порядок встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют. Наразі він встановлюється всередині кожного робочого дня як середньозважений курс продавців і покупців, що склався на міжбанківському валютному ринку України.
За матеріалами офіційного інтернет-представництва НБУ.

Новини за темою:
НБУ скасовує вимогу щодо формування частини обов’язкових резервів на окремому рахунку
Банки приведуть свої статутні капітали до мінімально встановленого розміру
Банками зупинено здійснення фіноперацій, але вони можуть працювати за допомогою мобільного зв’язку
Коли при готівкових розрахунках діє 150-тисячне обмеження?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!