Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Індивідуальна знижка з вартості товару - додаткове благо

April 20, 2016

ДФС у листі від 08.04.2016 № 3614/Ф/99-99-17-03-03-14 розглянула питання щодо оподаткування ПДФО доходу, отриманого фізособою від податкового агента у вигляді суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку.
Відповідно до пп. «е» пп. 164.2.17 ПК до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий таким платником як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПК) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПК.
Згідно з п. 168.1 ПК податковий агент під час нарахування (виплати, надання) оподатковуваного доходу на користь платника податку зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку ПДФО 18 %.
Тобто, у разі отримання платником податку доходу у вигляді знижки звичайної ціни (вартості) товарів виключно у випадку, якщо така знижка має індивідуальний (персональний) характер, сума такої знижки включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника як додаткове благо.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Individualnaya-skidka-so-stoimosti-tovara---dopolnitelnoe-blago.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!