Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи має право платник єдиного податку другої групи здійснювати роздрібний продаж столових вин

September 13, 2017

ДФС нагадала, що до платників єдиного податку (далі – ЄП) другої групи належать фізособи-підприємці, які провадять госпдіяльність із надання послуг, у тому числі побутових, платникам ЄП та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:
– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають із ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
– обсяг доходу не перевищує 1 500 000 грн.
Перелік видів діяльності, здійснення яких не дає права на застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, визначено п. 291.5 ПК.
Так, не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (юрособи та фізособи-підприємці), які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємкостях до 20 л та діяльності фізосіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
Ураховуючи викладене, фізособи-підприємці – платники ЄП другої групи за умови дотримання критеріїв, визначених пп. 2 п. 291.4 ПК, мають право здійснювати роздрібний продаж столових вин.

Лист ДФС від 05.09.17 р. № 1810/Х/99-99-13-01-02-14/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!