Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держава відшкодує ПДВ облігаціями

May 26, 2014

Передбачено випуск облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п’ять років для відшкодування сум податку на додану вартість платникам, суми податку яких задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 р., не відшкодовані на дату набрання чинності Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” і підтверджені за результатами перевірок.
Крім того, затверджено:
- Основні умови випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість;
- Порядок випуску, обігу, погашення облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість.
Номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме 1000 гривень, ставка дохідності – на рівні облікової ставки Нацбанку, який є генеральним агентом з розміщення, обслуговування обігу, виплати доходу і погашення облігацій.
Облігації випускаються у бездокументарній формі у вигляді записів на рахунках у цінних паперах у Нацбанку.
Обсяг випусків облігацій визначається Мінфіном у межах граничного обсягу, визначеного Кабміном, відповідно до затверджених Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.
Погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні шість місяців протягом строку їх обігу виплат із погашення основної суми боргу в розмірі 10 % їх номінальної вартості та доходу за облігаціями.
Також Міндоходів у двотижневий строк доручено забезпечити подання матеріалів інвентаризації платників податку, у яких наявні відповідні суми податку, для визначення граничного обсягу випуску зазначених облігацій; у двомісячний строк - реєстрів проведеної інвентаризації, складених на підставі заяв платників податку про оформлення відшкодування вказаними облігаціями для їх затвердження.

Постанова КМУ від 21.05.14 р. № 139 набуде чинності з дня опублікування.


Новини за темою:

Мінфін випустить облігації зовнішньої держпозики

Відшкодування ПДВ по-новому

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!