Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Державні дані стануть відкритими для громадян та бізнесу

October 22, 2015

21 жовтня Кабмін ухвалив проект постанови «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», якою передбачається відкриття у формі відкритих даних 331 набору державних даних, а також встановлюються вимоги до формату та структури таких наборів даних.
Протягом 6 місяців розпорядники інформації повинні оприлюднити та забезпечити подальше оновлення на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та своїх офіційних веб-сайтах відповідних наборів даних, серед яких:
- Єдиний держреєстр юросіб та фізосіб – підприємців;
- Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;
- Звіти про використання бюджетних коштів;
- Інформація про стан аварійності на автошляхах України;
- Держреєстр лікарських засобів;
- Інформація про хід ліквідації ямковості на основних дорогах міжнародного, національного та регіонального значень;
- Реєстр платників податку на додану вартість та багато інших даних.
Створення та забезпечення функціонування єдиного державного веб-порталу відкритих даних здійснюється Держагентством з питань електронного урядування. На сьогодні тестова версія веб-порталу доступна за адресою http://data.gov.ua.
Також Кабмін нагадує, що відкриті дані - це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання. Відкриті дані є дозволеними для їх подальшого вільного використання та поширення. Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов’язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.
За матеріалами офіційного веб-порталу Урядовий портал.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!