Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держпраці буде контролювати якість проведення атестації робочих місць

August 4, 2016

Держпраці оприлюднила проект наказу Міністерства соціальної політики „Про затвердження Порядку здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та правильністю застосування списків на пільгове пенсійне забезпечення”.
Право на проведення перевірок матимуть посадові особи Державної служби з питань праці та її територіальних органів, посадовими інструкціями яких передбачено повноваження державного інспектора з питань праці.
Перевірки проводитимуться на підставі:
- звернення громадянина (громадян), первинних організацій профспілок та їх об’єднань, місцевих органів виконавчої влади щодо порушення законодавства при проведенні роботодавцями атестації та застосуванні Списків;
- запиту органів, що призначають та виплачують пенсії, щодо обґрунтованості підтвердження підприємствами права працівників, зайнятих       на підземних роботах, на роботах із шкідливими і важкими та особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, на пенсію за віком на пільгових умовах;
- за письмовою заявою роботодавця;
- інших підстав, передбачених законом.
Перед початком перевірки інспектор праці повинен буде пред’явити  роботодавцю або уповноваженому ним органу (особі) своє службове посвідчення  та надати копію доручення на її проведення.
 У кожному конкретному випадку строки проведення перевірок визначатимуться з урахуванням кількості робочих місць у роботодавця, що підлягають атестації та очікуваного обсягу роботи, необхідного для проведення перевірки, але не більше 30-ти робочих днів.
Для оцінки якості проведення атестації робочих місць за умовами праці інспектор праці буде перевіряти відповідність її проведення до вимог законодавства, чинного на момент проведення атестації.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Gostruda-budet-kontrolirovat-kachestvo-provedeniya-attestacii-rabochix-mest.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!