Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держреєстрація іноземних інвестицій стає безкоштовною

March 13, 2013

Відповідно до Закону України «Про режим іноземного інвестування» затверджено новийПорядок державної реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання
Тепер іноземні інвестиції реєструються (перереєстровуються або анулюються) Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями у 7-денний строк з дня подання іноземним інвестором документів для реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій або її анулювання. Раніше реєстрація відбувалася протягом 3 робочих днів після  фактичного внесення іноземних інвестицій. 
Держреєстрація іноземних інвестицій здійснюється шляхом присвоєння органом держреєстрації інформаційному повідомленню, який подається іноземним інвестором разом з документами, що підтверджують форму здійснення та вартість іноземних інвестицій, реєстраційного номера та внесення таким органом відповідного запису до журналу обліку. 
Держреєстрація іноземних інвестицій діє протягом усього періоду використання інвестицій. 
У новому порядку відсутні положення щодо плати за держреєстрацію іноземних інвестицій та за видачу дубліката інформаційного повідомлення про внесення іноземної інвестиції. 
У зв`язку із зміною власника іноземних інвестицій здійснюється їх перереєстрація, тобто нова державна реєстрація іноземних інвестицій після скасування попередньої. 
У разі вилучення (репатріації) іноземних інвестицій держреєстрація підлягаєанулюванню. Раніше повна або часткова репатріація іноземної інвестиції за кордон відображалася органом держреєстрації відповідною відміткою на інформаційному повідомленні і записом у журналі обліку держреєстрації внесених іноземних інвестицій. 
Втратили чинність ряд постанов КМУ, які регулювали держреєстрацію іноземних інвестицій.

Постанова КМУ від 06.03.13 р. № 139 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 19.03.13 р. № 19).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!