Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держреєстрацію ЗМІ передано Мін’юсту

October 22, 2015

Внесено зміни до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації, затвердженого наказом Мін’юсту від 21.02.06 р. № 12/5.
Зокрема, уточнено, що заява про держреєстрацію друкованого ЗМІ загальнодержавної (у межах всієї України), регіональної (дві і більше областей), зарубіжної (за межами України) сфери розповсюдження подається (надсилається поштовим відправленням) засновником (співзасновниками) до Мін'юсту.
Заява про держреєстрацію друкованого ЗМІ місцевої сфери розповсюдження (у межах АРК, однієї області, обласного центру, одного міста, одного району, окремих населених пунктів, а також підприємств, установ, організацій) подається (надсилається поштовим відправленням) до відповідного головного територіального управління юстиції.
Також передбачено, що у разі збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, масових порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру підготовка та оформлення рішень, визначених цим Положенням, можуть проводитися визначеними за наказом Мін'юсту головними територіальними управліннями юстиції в АРК, областях, містах Києві і Севастополі поза сферою розповсюдження друкованих ЗМІ.
Крім цього, внесено зміни до Положення про держреєстрацію інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності, згідно з якими, зокрема, держреєстрація інформагентств проводитиметься Мін'юстом, а не Укрдержреєстром, як це було передбачено раніше.
Наказ Мін’юсту від 01.10.15 р. № 1860/5 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!