Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держпідприємства планується поділяти на комерційні та некомерційні

December 17, 2015

Мінекономрозвитку оприлюднило проект наказу "Про затвердження Методики розмежування комерційної та некомерційної діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки".
Методика розмежування комерційної та некомерційної діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки (далі – Методика) визначатиме загальні підходи та порядок розмежування комерційної та некомерційної діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки (далі – суб’єкти господарювання) з метою розкриття інформації щодо їх некомерційної діяльності.
Дія Методики поширюється на суб’єкта господарювання, річний розмір чистого доходу якого згідно з даними останньої фінансової звітності перевищує 200 млн. гривень або вартість активів якого перевищує 200 млн. гривень.
Для цілей цієї Методики комерційна та некомерційна діяльність суб’єктів господарювання розмежовується на такі сегменти:
- сегмент 1 – діяльність у сфері регульованого ціноутворення;
- сегмент 2 – неринкова діяльність;
- сегмент 3 – ринкова діяльність.
Діяльність суб’єкта господарювання поділяється на сегменти за такими ознаками:
- сегмент 1 – діяльність, у межах якої органи державної влади або органи місцевого самоврядування здійснюють регулювання тарифів і граничного рівня цін на товари, роботи та послуги;
- сегмент 2 – діяльність, що відповідає одному з таких критеріїв: діяльність суб’єкта господарювання, зокрема збут та/або постачання товарів, робіт та послуг регулюється органами державної влади або органами місцевого самоврядування, або в разі зміни форми власності може здійснюватися на інших умовах, зокрема із збільшеною вартістю товарів, робіт та послуг, а також з іншою якістю чи характеристиками товарів, робіт та послуг; органи управління об’єктами державної власності визначають вимоги до діяльності, що повинна виконуватися суб’єктами господарювання;
- сегмент 3 – діяльність, що здійснюється з метою отримання прибутку та не належить до сегментів 1 і 2.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!