Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держконтроль за товарами, які переміщуються через кордон ВЕЗ "Крим": роз’яснює ДФС

December 16, 2014

До товарів, що переміщуються через адміністративний кордон ВЕЗ "Крим", застосовуються заходи нетарифного регулювання.

При здійсненні митного оформлення зазначених товарів мають застосовуватися такі документи:

- сертифікат відповідності або свідоцтво про визнання відповідності, видані українським органом із сертифікації. При цьому сертифікати відповідності або свідоцтва про визнання відповідності, видані органами із сертифікації, які знаходяться на території ВЕЗ "Крим", не можуть бути підставою для митного оформлення;

- супровідна документація (інструкція з експлуатації електричного та електронного обладнання або лист від виробника про відповідність електричного та електронного обладнання вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні);

- повідомлення про ввезення дослідних зразків сортів рослин для експертизи на придатність на поширення сорту, яке видається Держветфітослужбою;

- дозвіл на здійснення міжнародних перевезень радіоактивних матеріалів, що видається Держатомрегулювання;

- сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, виданий Держлісагентством.

Щодо здійснення контролю за культурними цінностями

Мінкультури прийнято рішення на час тимчасової окупації території АР Крим фізичним і юридичним особам, які подали заяву про видачу свідоцтва на право вивезення (тимчасового) вивезення культурних цінностей до адміністративно-територіальних одиниць України - АР Крим та м. Севастополь, надавати письмове повідомлення про відмову у видачі свідоцтва на право вивезення (тимчасового) вивезення культурних цінностей із зазначенням підстави про можливість їх неповернення, втрати, знищення або пошкодження на території ВЕЗ "Крим", оскільки територію АР Крим визнано тимчасово окупованою внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Щодо здійснення контролю за наркотичними засобами, психотропними речовинами і прекурсорами

Митне оформлення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів має здійснюватися на підставі Ліцензії на провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі - Ліцензія), виданої Державною службою України з контролю за наркотиками (далі - ДСКН).

До внесення змін до Класифікатора документів Ліцензії присвоюється код 5068.

Про кожен випадок перетину адміністративного кордону ВЕЗ "Крим" товарами, до складу яких входять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, митниці необхідно повідомляти ДСКН.

У повідомленні зазначати, зокрема, назву митниці, назву пункту пропуску через державний кордон України, відомості про експортера (назва, адреса), імпортера (назва, адреса), назву та кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що містяться в партії, дані про транспортний засіб, реквізити Ліцензії.

Лист ДФС від 09.12.14 р. № 14385/7/99-99-24-03-01-17.

Новини за темою:

Особливості звільнення від ПДВ товарів, які ввозяться з ВЕЗ "Крим": роз’яснює ДФС

Чи є перевезення вантажу до Криму міжнародним перевезенням для цілей ПДВ?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!