Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про особливості оподаткування дивідендів

October 24, 2016

Податківці зауважили, що підприємство (податковий агент) має нараховувати податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) для доходів у вигляді дивідендів за ставкою, яка діяла на дату прийняття рішення загальними зборами учасників підприємства про виплату дивідендів.
Також ДФС надала уточнення з приводу застосування ставки ПДФО щодо доходів, нарахованих у вигляді дивідендів, підприємствами, що змінювали статус платника податку. У разі якщо підприємство (податковий агент) нараховує дивіденди фізичній особі, що підтверджено Протоколом зборів і бухгалтерськими даними, у момент перебування на загальній системі оподаткування за поточний період і за минулі періоди (коли воно було платником єдиного податку), має застосовуватись ставка ПДФО у розмірі 5 %.
Водночас згідно з Порядком заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженим наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4, доходи фізичних осіб у вигляді дивідендів (крім дивідендів, визначених у підпункті 165.1.18 Податкового кодексу України), відображаються у податковому розрахунку за формою 1ДФ з ознакою доходу «109».

Лист ДФС від 04.10.16 р. № 21611/10/26-15-14-06-04-29.

Джерело:
https://uteka.ua/ua/publication/GFS-ob-osobennostyax-nalogooblozheniya-dividendov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!