Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фізособа-підприємець припиняє діяльність: за який останній період сплачувати ЄСВ?

June 16, 2017

Фізособа-підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного держреєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності цією фізособою, а отже, і статусу платника ЄСВ.
Таким чином, останнім періодом, за який необхідно сплатити ЄСВ, буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності такої фізособи.
У разі припинення діяльності підприємець зобов’язаний подати сам за себе звіт за формою № Д5 згідно з додатком 5 до Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.16 р. № 435 (далі – Порядок № 435), із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітнім періодом буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності (п. 8 розд. ІІІ Порядку № 435).
Строк сплати зобов’язань, визначених фізособою-підприємцем у звіті з позначкою «ліквідаційний», настає в день подання такого звіту, відповідно єдиний внесок необхідно сплатити до дати подання звіту включно.
Крім цього, зняття з обліку фізособи-підприємця здійснюється органами доходів і зборів на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників, звірення розрахунків та проведення остаточного розрахунку.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!