Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фізособа має право на отримання довідки щодо поданої декларації про доходи

April 25, 2016

Пунктом 179.12 ПК визначено, що за зверненням платника податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація), про сплату податку та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку (далі – Довідка).
Форма такої Довідки та Порядок її заповнення затверджені наказом  Міністерства доходів і зборів України від 11.12.13 р. № 795, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09.01.14 г. за № 8/24785 (далі – Порядок № 795).
Для отримання Довідки платник податку подає до контролюючого органу декларацію за податковою адресою (пункт 3 Порядку № 795).
Довідка видається за зверненням платника податку у 10-денний строк на підставі поданої декларації, а для платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – протягом 30 календарних днів після надходження декларації та сплати належної суми податку (пункт 4 Порядку № 795).
У разі неподання декларації відповідно до розділу ІV Кодексу або для платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, несплати податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб заявнику у 10-денний строк надається вмотивована відповідь щодо відмови у наданні Довідки.
Відповідно до пункту 7 Порядку № 795 для фізичних осіб – платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, Довідка дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі за наявності документа, що посвідчує особу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Fizlico-imeet-pravo-na-poluchenie-spravki-o-predstavlennoj-deklaraciio-doxoda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!