Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фізособи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати РРО

September 22, 2016

Відповідно до преамбули Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг (далі – Закон), дія Закону поширюється на усіх суб’єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.
Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій у інших законах, крім ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ (ПКУ) не допускається.
При цьому, нормами ст. 178 ПКУ, якою визначено порядок оподаткування фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, не передбачено обов’язкового застосування реєстратора розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків такими платниками податку.
Враховуючи вищевикладене, фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись у Загальнодоступному  інформаційно – довідковому ресурсі (категорія: 109.03).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Fizlica-osushhestvlyayushhie-nezavisimuyu-professionalnuyu-deyatelnost-imeyut-pravo-ne-primenyat-RRO

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!