Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фермери зможуть застрахувати продукцію

September 8, 2016

Причин, чому в Україні погано розвинена система агрострахування предостатньо. Це і складність страхових процедур, і недовіра до такого механізму сільгосптоваровиробників.
Щоб усунути це, Міністерство аграрної політики та продовольства займається впровадженням страхових продуктів, які надають товаровиробникам надійний захист від ризиків зниження врожайності, дозволяючи стимулювати зростання ефективності агровиробництва.
В умовах зміни клімату та зростання ризиків агровиробництва такий важливий інструмент, як агрострахування, в Україні розвинений недостатньо. Повинна бути сформована модель, яка була б ефективною для українського АПК і виключала корупційну складову.
Аграрне виробництво рухається вперед і його просто необхідно підтримати, після часткового скасування пільги спецрежиму оподаткування ПДВ.
Уряд вперше має намір направити на підтримку фермерських господарств 1% від виробленої продукції в аграрному секторі, що еквівалентно приблизно 5,5 млрд гривень.
Але поки в Міністерстві переживають за гарантії виробництва і врожаю, асоціація «УКРСАДПРОМ» ініціює встановлення нового професійного свята - Дня садівника України. Люди люблять свою роботу і просто хочуть, щоб їх теж вшанували. Адже скільки в календарі професійних свят, а до садівництва нікому раніше справи не було. «За нашими підрахунками сьогодні в галузі зайнято близько 1 млн. Чоловік, що працюють не тільки заради достатку своїх сімей і добробуту рідних сіл.
В асоціації вважають садівництво найбільш важкою сферою АПК. Якщо фермери можуть застосовувати техніку, то тут все маніпуляції проводять, переважно, вручну. Тому в «Укрсадпром» вважають, що професійне свято підвищить мотивацію не тільки садівників, а й працівників наукової галузі - в країні функціонують університети та інші спеціалізовані освітні установи.
Професійне свято пропонується приурочити до актуальних в садівництві подій. Зокрема, збору врожаю (остання неділя жовтня), цвітіння садів (остання неділя квітня) або Яблучного Спаса.
Це питання нині обговорює громадськість.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!