Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо рядки коду операції Ґ2 розділу Ґ декларації акцизного податку заповнені з порушенням

July 13, 2016

У рядку Ґ2 зазначаються податкові зобов’язання в розрізі відповідних кодів місць здійснення роздрібної торгівлі підакцизними товарами (КОАТУУ) (п. 5 розд. ІV Порядку № 14).
Тобто, у разі подання Декларації із зазначенням податкового зобов’язання без розподілу за кодами КОАТУУ у розділі Ґ (за кодом операції Ґ2), вона не може вважатися податковою декларацією.
Платник має право подати звітну нову або звітну Декларацію заповнену відповідно до п.7 розд. ІV Порядку №14 та сплатити штраф у разі порушення строку її подання або оскаржити рішення контролюючого органу про відмову у прийнятті Декларації у порядку, передбаченому ПКУ. При цьому подання Додатку 8 у складі звітної Декларації не передбачено.
У разі виявлення помилки при визначенні податкових зобов’язань за певним КОАТУУ (у Додатку 6 до розділу Ґ та за кодом операції Ґ2 розділу Ґ) платнику слід уточнені показники зазначити у складі податкової Декларації за будь-який наступний податковий період або подати уточнюючу Декларацію з двома Додатками 8 до розділу Ґ (для помилкового КОАТУУ та виправленого).
На суму заниження податкового зобов’язання нараховуються передбачені ПКУ штрафні санкції та пеня, які повинні бути сплачені на розрахунковий рахунок відповідного КОАТУУ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/channels/post/view?alias=Esli-stroki-koda-operacii-%D2%902-razdela-%D2%90-deklaracii-akciznogo-naloga-zapolneny-s-narusheniem.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!