Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо при реєстрації АН, складеної за іншими операціями, ніж реалізація пального, вказано неправильний тип причини

August 18, 2016

Яким чином заповнюється розрахунок коригування у разі виправлення помилки в полі «тип причини», якщо помилкова акцизна накладна складена за іншими операціями, ніж реалізація пального отримувачам пального?

Податківці у ЗІР, категорія 116.13.03 зазначили наступне. У разі якщо при реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) акцизної накладної, складеної за іншими операціями, ніж реалізація пального платником податку помилково вказано неправильний тип причини, то таким платником складається розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального, що був зазначений в такій акцизній накладній, який реєструється в ЄРАН. Після цього платник податку повинен зареєструвати в ЄРАН нову акцизну накладну з правильним типом причини. При цьому дата складання нової акцизної накладної повинна відповідати даті складання помилкової накладної, що була зареєстрована в ЄРАН, а порядковий номер повинен відповідати поточній нумерації. 
Крім того, реєстрація в ЄРАН розрахунку коригування та/або нової акцизної накладної здійснюється з дотриманням терміну реєстрації відповідно до вимог п. 231.6 ст. 231 ПКУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!