Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо ціна робіт визначена кошторисом: публічні закупівлі

August 11, 2016

Мінекономрозвитку у листі від 05.08.16 р. № 3302-06/24782-06 роз’яснило особливості здійснення публічних закупівель робіт.
Частиною четвертою ст. 36 Закону України Про публічні закупівлі від 25.12.15 р. № 922-VIII (далі—Закон) визначено, що умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції за результами аукціону (у т.ч. ціни за одиницю товару) переможця процедури закупівлі або ціни пропозиції учасника при застосуванні переговорної процедури.
Однак цей Закон не містить вимоги щодо подання учасником у складі тендерної документації пропозиції розрахунку договірної ціни до проведення електронного аукціону.
Тож, якщо предметом закупівлі є роботи, замовником може бути встановлено вимогу щодо надання учасниками переліку та обсягів робіт у складі своєї тендерної пропозиції відповідно до техспеціфікації, встановленої у тендерній документації, без зазначення вартості окремих складових робіт.
Замовник укладає договір про закупівлю з учасником-переможцем торгів протягом строку дії його пропозиції, не пізніше ніж через 20 днів з дня прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлювідповідно до вимог тендерної документації та пропозиції учасника-переможця.
Договір про закупівлю укладається відповідно до норм ЦКУ та ГКУ з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.
Якщо робота виконується за кошторисом, складеним підрядником, кошторис набирає чинності і стає частиною договору підряду з моменту підтвердження його замовником.
Ціна пропозиції переможця торгів
 є договірною на об’єкт будівництва, яка формується генпідрядникоміз залученням субпідрядних організацій, погоджується із замовником (п. 6.2.4 ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва»; далі – ДСТУ).
У той же час, п. 3.15 ДСТУ визначено, що договірна ціна – кошторис, яким визначається вартість робіт,узгоджена сторонами (замовником та підрядником) та обумовлена у договорі підряду.
Отже, оскільки ціна тендерної пропозиції учасника може зменшуватися за результатами електронного аукціону, що призводитиме до необхідності перерахунку учасником кошторису та враховуючи при цьому, що умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної документації, у випадку закупівлі робіт договірна ціна (кошторис) може погоджуватися сторонами саме під час укладання договору про закупівлю з дотриманням вимог Закону та ЦКУ.
Вищезазначений порядок погодження договірної ціни (кошторису) переможця процедури закупівлі може бути застосований також при закупівлі послуг з поточного ремонту, проектних робіт, інших послуг, вартість яких розраховується згідно з встановленими нормативними документами.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Esli-cena-rabot-opredelena-smetoj-publichnye-zakupki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!