Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Эдиний реєстр з відшкодування ПДВ може повернутися

March 18, 2016

Міністерство фінансів готове підтримати створення єдиного реєстру з відшкодування ПДВ.
Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.
У своїх пропозиціях щодо податкової реформи, які були подані Міністерством фінансів на розгляд Верховної Ради у грудні 2015 року, Мінфін пропонував створення єдиного публічного хронологічного реєстру з відшкодування ПДВ.
Утім, за пропозицією народних депутатів, підчас розгляду змін до Податкового кодексу у Верховній Раді, було створено не один, а два публічні хронологічні реєстри.
Міністерство фінансів виконує дані зміни до законодавства, запевнили у Мінфіні, водночас, вважає, що вони є обтяжливими з точки зору адміністрування як для бізнесу, так і для Державної фіскальної служби.
"Тому ми готові підтримати пропозиції щодо створення єдиного публічного хронологічного реєстру з відшкодування ПДВ", - заявили у відомстві.
Нагадаємо, що з нового року компанії, які претендують на відшкодування ПДВ потрапляють до двох списків.
Перший формується з компаній, які відповідають критеріям Податкового кодексу. Мова про підприємства, які не перебувають у процедурі банкрутства з об'ємом активів, вартість яких у три рази перевищує заявлену до відшкодування суму. Мова про підприємства з часткою експорту не менше 40 % загального обсягу поставок.
Другий реєстр складається з всіх інших компаній.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Minfin-xochet-vernut-edinyj-reestr-po-vozmeshheniyu-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!