Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Єдиний податок платникам 4 групи рекомендовано у I кварталі 2015 року сплачувати помісячно

February 23, 2015

Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII визначено, що з 1 січня 2015 року сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 % та у яких станом на 1 січня базового (звітного) року відсутній податковий борг (недоїмку), є платниками єдиного податку 4 групи.
Об’єктом оподаткування для платників єдиного податку 4 групи є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди.
Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) - нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.
Інформацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок для розрахунку податкових зобов’язань сільськогосподарські товаровиробники можуть отримати від територіальних органів Держземагентства України за місцем знаходження таких земельних ділянок.
Протягом першого кварталу 2015 року передбачається затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку 4 групи. До затвердження форми податкової декларації з єдиного податку для платників податку четвертої групи рекомендовано використовувати форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку.
У зв’язку з тим, що форма податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку передбачає щомісячні нарахування, платникам податку пропонується протягом першого кварталу сплачувати нараховані суми у терміни, передбачені для фіксованого сільськогосподарського податку.

Лист ДФС від 14.02.15 р. № 4968/7/99-99-15-03-01-17.

Новини за темою:
Альтернатива єдиному податку 4-ї групи. Порада від експерта редакції.
Єдиний податок четвертої групи: складаємо звітність
Єдиний податок-2015: 4 група

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!