Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Донарахувати ЄСВ до мінімального розміру можна у наступних звітних періодах

August 8, 2016

Відповідно до норм Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у разi, якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розмiру мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на мiсяць, за який нараховується заробiтна плата (дохiд), сума єдиного внеску розраховується як добуток розмiру мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на мiсяць, за який нараховується заробiтна плата (дохiд), та ставки єдиного внеску.
Роботодавцю у випадку недонарахування до мінімального розміру єдиного внеску надано змогу донарахувати такі суми в наступних звітних періодах. Зокрема, відображаються такі донарахування у звітності з єдиного внеску в таблиці 1 додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р., у редакції наказу Мінфіну від 11.04.2016 р. № 441, в рядках 4.1.1, 4.1.2, 4.1.3 та 4.1.8. При цьому обов’язково зазначається зміст помилки, вказується період, в якому виявлено помилку, та вид виплати, на яку своєчасно не нараховано єдиний внесок.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Donachislit-ESV-do-minimalnogo-razmera-mozhno-v-sleduyushhix-otchetnyx-periodax

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!