Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Докази нереальності госпоперації: роз’яснює ДФС

August 14, 2017

ДФС нагадала, що Податковий кодекс (далі – ПК) чітко визначає обов’язкові умови для:
– складання і реєстрації постачальником податкової накладної (далі – ПН) в ЄРПН – наявність події (відвантаження товарів/постачання послуг) або зарахування на банківський рахунок продавця попередньої оплати (авансу) на оплату покупцем товарів/послуг;
– нарахування покупцем податкового кредиту з ПДВ на підставі зареєстрованої постачальником в ЄРПН ПН – придбання (отримання) покупцем – контрагентом продавця (постачальника) від нього товарів/послуг або перерахування йому з банківського рахунка коштів на оплату товарів/послуг.

За наявності в контролюючому органі сукупності належних і достатніх доказів нереальності задекларованої господарської операції з поставки-придбання (отримання) товарів/послуг (зокрема, неможливості здійснення поставки ідентифікованого товару у зв'язку з відсутністю факту його придбання та/або виробництва постачальником) або перерахування коштів як авансу за товари/послуги (за відсутності будь-яких об'єктивних обставин їх реальної поставки в майбутньому), є підстави для фіксації в матеріалах для вживання контрольних заходів фактів порушення відповідних норм.

Також законодавством не передбачене право платника податків на звернення до контролюючих органів з метою підтвердження «сумлінності» інших платників податків. Водночас пп. 17.1.9 ПК визначене право платника податків на нерозголошення контролюючим органом відомостей про цього платника без його письмової згоди.

Лист ДФС від 31.07.17 р. № 1435/6/99-99-14-02-02-15-ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!