Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень

December 29, 2015

 Ми входимо в 2016 рік з основним фінансовим документом країни. Підвищуємо соціальні стандарти двічі протягом року. Загальний обсяг — 12 відсотків. Перший раз соціальні стандарти будуть підняті в травні, другий — у грудні. Це дасть можливість скомпенсувати зростання цін і тарифів, що відбудеться наступного року.

Наша основна мета в бюджеті-2016 — економічна стабільність, підтримка національної безпеки й оборони, збільшення фінансування субсидій. Надання додаткового ресурсу для органів місцевого самоврядування і територіальних громад.

Найбільший обсяг коштів виділяється на нац­безпеку й оборону, на вояків, які борються з російською військовою агресією, на нових поліцейських, Національну гвардію — на всіх тих, хто боронить Україну. 2016 року загальний обсяг фінансування для всього сектора нацбезпеки збільшений на 16 мільярдів гривень. Загалом це буде 113 мільярдів. Куди ці кошти підуть в першу чергу? На збільшення грошового утримання для нац­гвардійця, солдата, поліцейського, прикордонника — для кожного українського бійця.

Окремо уряд профінансував у повному обсязі новостворені антикорупційні органи. Це Антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро. На першу виділено 74 мільйони, на друге — майже півмільярда гривень.

Третій блок — реформа децентралізації. Це наповнення місцевих бюджетів, передача туди додаткового ресурсу, додаткових повноважень. Щоб органи місцевої влади мали можливість виконувати свої повноваження, уряд прийняв пакет законодавства щодо децентралізації. Завдяки цьому доходи місцевих громад зросли на 40 відсотків. Ми передали низку функцій на місця, зокрема щодо реєстрації бізнесу, нерухомості, створенню Центрів надання адміністративних послуг.

Наступного року доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень. Виділяємо близько 6 мільярдів гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти. 1 мільярд піде на 159 об'єднаних територіальних громад: на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і на соціальне забезпечення. Додатково виділили півтора мільярда гривень на інвестиційні проекти — як центрального, так і місцевого рівня.

Уперше в бюджеті передбачена сума фінансування на наш братній кримськотатарський народ. 60 мільйонів гривень уряд виділяє на Меджліс кримськотатарського народу.

Загальний обсяг коштів на субсидії збільшений майже на 10 мільярдів гривень. 34 мільярди підуть на субсидії для понад 5 мільйонів домогосподарств.

У бюджеті зберегли програму енергоефективності. Щоб ми менше споживали газу, менше платили і ефективніше будували нашу енергетичну політику. 2015 року зменшили обсяги споживання природного газу майже на чверть. Продовжуватимемо це робити 2016-го.

Ми прийняли безпрецедентне рішення. Вдвічі скоротили основний податок на зарплату, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41 відсоток. З наступного року буде 22. Наприклад, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень. Пенсійний фонд наповнений. З державного бюджету додатково виділили йому 100 мільярдів гривень.

Радикальна реформа єдиного соціального внеску потребує розуміння підприємців. Прошу вас вийти з тіні, перестати платити зарплати в конвертах. Ви отримали додатковий ресурс — як на розвиток власного бізнесу, так і на підняття реальної зарплати.

Взаємна довіра повинна будуватися й між підприємцем та органами фіскальної служби. Саме тому ми розпочали широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби. Це скорочення кількості і працівників, і підрозділів. Це зменшення кількості перевірок, зміна порядку відшкодування податку на додану вартість. Тепер не буде ручного режиму. Це стало частиною нового податкового закону.

Ми скасували додатковий імпортний збір, який був 5 і 10 відсотків. Це означає, що ціна на імпортні товари піде вниз. Додатково кардинально змінили рентну політику при видобутку природного газу. Вдвічі скоротили ставки оподаткування для підприємств, які чесно і прозоро видобувають природний газ і збільшують нашу енергетичну незалежність. Наша мета — через 10 років Україна повністю повинна стати енергетично незалежною. І наша податкова політика спрямована саме на це.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/%22Doxodi-miscevix-gromad-zrostut-majzhe-na-46-milyardiv-griven%22-12396

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!