Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Добровольцям відмовлено у статусі учасника бойових дій

May 13, 2015

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1684 "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо соціальних та майнових гарантій учасникам добровольчих батальйонів)". За відповідне рішення проголосував лише 131 народний депутат при 226 мінімально необхідних.
Також був відхилений альтернативний законопроект № 1684-1, який у першому читанні набрав лише 206 голосів.
Обидва ці проекти відправлені на доопрацювання.
Законопроект № 1684 пропонує надати право на встановлення статусу учасника бойових дій учасникам добровольчих батальйонів, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.
У той же час законопроект № 1684-1 пропонує встановити, що Міноборони та його структурні підрозділи зобов`язані забезпечити видачу довідок, що підтверджують участь в АТО, всім без винятку військовослужбовцям (резервістам, військовозобов`язаним), у тому числі військовослужбовцям Нацгвардії, Служби безпеки України, МВС та інших організацій, передбачених пунктом 19 статті 6 зазначеного закону. Довідки пропонується видавати протягом 7 робочих днів з моменту прийняття рішення про демобілізацію та/або протягом 3 робочих днів з моменту звернення відповідних осіб.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!