Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для зарахування зарплати банк забовязаний відкрити окремий поточний рахунок

August 20, 2014

Для дотримання та реалізації банками пп. 164.2.8 ПК щодо оподаткування пасивних доходів у вигляді процентів на поточні банківські рахунки (крім заробітної виплати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат) внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах.
Згідно з внесеними змінами, банк для зарахування виключно зарплати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат відкриває фізособі окремий поточний рахунок або використовує вже відкритий для цих цілей рахунок (далі - окремий рахунок).
Для відкриття окремого рахунку клієнт зобов`язаний у заяві про відкриття поточного рахунку в рядку "Додаткова інформація" зазначити, що рахунок відкривається для зарахування зарплати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат. Для діючого поточного рахунку така інформація визначається в додатковому договорі до договору банківського рахунку.
Крім цього, банк зобов`язаний для окремого поточного рахунку визначити ознаку цього рахунку у вигляді додаткового параметра до аналітичного рахунку.

Постанова НБУ від 18.08.14 р. № 499 набуде чинності з 22.08.14 р.
[d1624]

Новини за темою:
Ставка за кредитами овернайт підвищена до 17,5 % річних
Інформацію про оперативний стан міжбанківського валютного ринку можна дізнатися на сайті НБУ
НБУ скасовує вимогу щодо формування частини обов’язкових резервів на окремому рахунку

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!