Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для чого можна використовувати посилені сертифікати відкритих ключів від ДФС?

November 22, 2016

Порядок та процедури обслуговування сертифікатів підписувачів, перелік сфер, у яких дозволяється використання сертифікатів та обмеження щодо їх використання встановлюється Регламентом роботи акредитованого центру сертифікації ключів.
Відповідно до Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі – АЦСК ІДД), АЦСК ІДД здійснює обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів, сформованих для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій всіх форм власності, фізичних осіб, незалежно від сфери їх використання.
Сферою використання посилених сертифікатів АЦСК ІДД є організація електронного документообігу з використанням електронного цифрового підпису, в тому числі подання електронної звітності, здійснення електронного листування, укладення договорів в електронній формі тощо.
Отже, платники податків мають право використовувати посилені сертифікати відкритих ключів отримані в АЦСК ІДД для укладення договорів в електронній формі з іншими суб’єктами господарювання.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dlya-chego-mozhno-ispolzovat-usilennye-sertifikaty-otkrytyx-klyuchej-ot-GFS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!