Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дипломатичні та службові паспорта України з безконтактним електронним носієм - з 01.01.15 р.

October 1, 2014

Уряд прийняв постанови «Про затвердження технічного опису та зразка бланка дипломатичного паспорта України з безконтактним електронним носієм» та «Про затвердження технічного опису та зразка бланка службового паспорта України з безконтактним електронним носієм».

Метою прийняття постанов є створення правових підстав для запровадження оформлення дипломатичних та службових паспортів України з безконтактним електронним носієм, куди тепер додатково буде вноситися відцифровані підпис, знімок обличчя та відбитки пальців пред’явника паспорта.

Запровадження оформлення таких паспортів значно підвищить безпеку документів, практично унеможливить їх підробку чи фальсифікацію та дозволить швидко ідентифікувати особу.

Крім цього, прийняття цих нормативно-правових актів також дозволить запровадити централізовану персоналізацію паспортів у Державному центрі персоналізації документів (входить до сфери управління НБУ), що забезпечить дієвий контроль за їх видачею.

Водночас з 1 січня 2015 року, втрачають чинність постанови КМУ від 22.02.14 р. № 242 «Про затвердження зразка бланка дипломатичного паспорта України» та від 22.02.14 р. № 243 «Про затвердження зразка бланка службового паспорта України».

Постанови КМУ від 23.09.14 р. №  486 та № 487 набудуть чинності з 01.01.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!