Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Динаміка міжнародних резервів у травні 2016 року

June 8, 2016

За попередніми даними міжнародні резерви України на 01 червня 2016 року становили 13 млрд. 536 млн. дол. США в еквіваленті. Після скорочення обсягу резервів у березні, їх обсяг зростає другий місяць поспіль. Протягом травня він збільшився на 2.2% або 295 млн. дол. США, перевищивши рівень, досягнутий на початок 2016 року. За останні 12 місяців резерви зросли на 36.5%.
Збільшення резервів у травні відбулося насамперед завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів. Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 332.7 млн. дол. США. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом травня не проводив.
Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь Уряду у сумі 271.1 млн. дол. США.
Збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів Уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 176.8 млн. дол. США. У тому числі 124.8 млн. дол. США було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами.
Також у травні Уряд та Національний банк сплатили на користь Міжнародного валютного фонду 52.3 млн. дол. США.
За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3.4 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dinamika-mizhnarodnix-rezerviv-u-travni-2016.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!