Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Діють зміни щодо державної реєстрації та зняття з обліку ТЗ

July 25, 2016

22 липня набула чинності постанова КМУ від 13.07.16 р. № 436 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 № 1388 та від 11 листопада 2009 року № 1200".
Так, внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.
У перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, включений договір комісії між власником ТЗ і суб'єктом господарювання, який за таким договором є комісіонером, і договір купівлі-продажу ТЗ, за яким продавцем є такий суб'єкт господарювання , підписані від імені підприємства уповноваженою особою та завірені печаткою (за наявності) - у разі продажу ТЗ суб'єктами господарювання, що здійснюють оптову та/або роздрібну торгівлю транспортними засобами на підставі договору комісії, укладеного з власником ТЗ.
Крім того, тепер визначає термін реєстрації ввезених ТЗ і здійснює інші формальності замість митних органів ДФС.
Також внесено зміни до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.
Так, встановлено, що суб'єкт хозяйствованяі повинен вести в письмовому та електронному вигляді журнал обліку також актів огляду реалізованого транспортного засобу (встановленої форми), актів технічного стану ТЗ або його складової частини, що має ідентифікаційний номер.
Акт огляду реалізованого транспортного засобу - документ встановленої форми, що видається суб'єктом господарювання, який здійснює оптову та роздрібну торгівлю ТЗ, при укладенні договору купівлі-продажу транспортного засобу і вноситься до відповідного електронного реєстру.
Не допускається виправлення в цих актах. У разі помилки при видачі акта він анулюється в паперовому та електронному вигляді, після чого створюється новий акт, який і видається покупцю.
В акті відображаються результати огляду ТЗ та звірки ідентифікаційних номерів.
Підприємство, працівник якого підписав акт, несе відповідальність за відповідність ідентифікаційних номерів складових частин ТЗ номерами, вказаними в документах, наданих для державної реєстрації.
При продажу ввезеного з-за кордону ТЗ покупцеві видається митна декларація. Якщо оформлення здійснювалося по електронній митної декларації, суб'єкт господарювання вносить відомості про електронну митну декларацію в акт огляду реалізованого ТС. Також в акті вказується номерний знак «Транзит».
Також встановлено, що комісіонер невідкладно вносить до електронного реєстру акт технічного стану ТЗ або його складової частини, що має ідентифікаційний номер.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dejstvuyut-izmeneniya-otnositelno-gosregistracii-i-snyatiya-s-ucheta-TS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!