Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Діє новий Порядок для здійснення операції з купівлі інвестиційних монет

August 2, 2017

Унесено зміни до Інструкції про порядок виконання операцій із купівлі інвестиційних монет України у населення, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.05.03 р. № 206.
Операції з купівлі інвестиційних монет у населення здійснюють підрозділи грошового обігу в регіонах Департаменту грошового обігу НБУ.
Для належної організації роботи та збереження інвестиційних монет робоче місце експерта повинне бути забезпечене вагами відповідного класу точності, що допускають похибку залежно від зважувань маси, яка не повинна перевищувати значень, що відповідають метрологічним характеристикам ваг II класу Технічного регламенту з неавтоматичних зважувальних приладів, затвердженого постановою КМУ від 16.12.15 р. № 1062.
Ваги, гирі й інші засоби вимірювальної техніки, із застосуванням яких визначається маса інвестиційних монет, повинні пройти перевірку і мати чинне свідоцтво про повірку робочого засобу вимірювальної техніки.
Маса пошкоджених інвестиційних монет визначається за фактичними показниками ваг без округлення з точністю:
– для золота – до 0,01 г;
– для срібла – до 0,1 г.
Прийняті для оцінки у населення інвестиційні монети передаються до Держскарбниці у вигляді посилок (мішків, інкасаторських сумок, ящиків тощо) через підрозділи перевезення цінностей Центрального сховища НБУ під час перевезення готівки.

Постанова Правління НБУ від 26.07.17 р. № 69 набула чинності з 01.08.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 31.07.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!